Leerwinst – Nieuwsbrief februari 2016

Beste L.S.,

Neemt u de Cito 3.0 toetsen af en wilt u deze scores zien in Leerwinst? Wilt u de leerlingprofielen ook in uw leerlingdossier in het SchoolOAS plaatsen? Maakt u geen gebruik van het SchoolOAS, maar wilt u wel de leerlinggegevens automatisch invoeren in Leerwinst?

Dit is nu allemaal mogelijk in Leerwinst! Lees hier meer over in deze nieuwsbrief.

Wanneer u de Cito 3.0 toetsen afneemt, worden deze overgenomen in Leerwinst. De toetsscores worden zichtbaar, nadat u de 3.0 toetsdomeinen aan de groepen heeft gekoppeld. Dit doet u door bij het onderdeel 'Instellingen' de betreffende groepen te bewerken. Daarna kunt u bij het tabblad 'Domeinen' de 3.0 domeinen activeren en de oude domeinen uitschakelen.
In het leerlingadministratiesysteem SchoolOAS wordt het leerlingdossier opgebouwd. Hier kunt u vanaf nu automatisch het leerlingprofiel, ontwikkelingsperspectief en het uitstroomprofiel vanuit Leerwinst aan toevoegen. Dit doet u door in Leerwinst naar het Leerlingprofiel van de betreffende leerling te navigeren. Vervolgens klikt u op [Verzenden naar SchoolOAS]. Er worden drie PDF-bestanden gegenereerd en verstuurd naar het SchoolOAS. Deze bestanden worden automatisch opgeslagen in het onderdeel Bestandsopslag* bij de leerling.
*(indien u de module bestandsopslag actief heeft in het SchoolOAS)
Wanneer u gebruik maakt van een ander leerlingadministratiesysteem dan het SchoolOAS, kunt u gebruik maken van de automatische LAS-koppeling.
Leerlinggegevens worden dan ’s nachts automatisch toegevoegd of bijgewerkt, zodat u altijd de actuele toetsgegevens van de leerlingen in het Leerwinst programma heeft staan. Om u hierbij te ondersteunen hebben wij een instructiefilm gemaakt waarin wij uitleggen hoe u de LAS-koppeling kunt instellen.
Bekijk de instructiefilm
Door de verdere ontwikkeling van Leerwinst, is het programma nog makkelijker geworden! Wij wensen u veel onderwijs plezier met het gebruik van Leerwinst.

Met vriendelijke groet,

Team Leerwinst